Deze 6 luchtzuiverende planten overleven het wel op kantoor

Het woord ‘Urban Jungle’ heb je vast al eens voorbij horen komen. Sinds ongeveer 2015 is groen in huis enorm populair, maar planten op de werkvloer zijn nog lang niet in alle kantoren te vinden. Jammer, want het hebben van groen heeft veel positieve effecten. Daarom eerst 8 voordelen op een rij.

 

8 redenen om je bedrijf te ‘vergroenen’

1. Ze bevorderen de prestaties van medewerkers;
2. Ze werken stress verlagend;
3. Luchtzuiverende planten halen giftige stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht;
4. Co2 wordt door planten omgezet in zuurstof;
5. De luchtvochtigheid wordt beter;
6. Gezondheids- en vermoeidheidsklachten nemen af, dus minder ziekteverzuim;
7. Het komt ten goede aan de uitstraling van je bedrijf voor zowel je medewerkers als voor klanten. Mensen voelen zich beter in een ruimte met planten;
8. Planten verbeteren de akoestiek.

 

Onderhoud van planten

Maar planten hebben ook onderhoud nodig en dat is op kantoor vaak wel een dingetje, want wie gaat dat doen?
Er zijn bedrijven die het onderhoud van al het kantoor groen uit handen kunnen nemen. Handig als je een groot kantoor hebt met veel groen. Heb je een kleiner bedrijf (of een kleiner budget) dan wil je het onderhoud waarschijnlijk in eigen hand houden. Daarom hier 6 luchtzuiverende planten die heel makkelijk zijn in onderhoud en (door NASA onderzocht) het binnenklimaat verbeteren. Ideaal dus voor op kantoor.

 

6 Luchtzuiverende planten

 
1. De Sansevieria

Deze mooie planten (ook wel vrouwentongen genoemd) staan altijd rechtop en hebben maar heel weinig onderhoud nodig. In de winter heeft deze plant slecht een half glas water per twee maanden nodig. Je hebt hem in veel verschillende vormen en maten, dus er is er altijd wel één die mooi op jouw kantoor staat. Zet er meerdere in een grote pot voor een groots effect.

 
2. Dracaena

Deze plant is ideaal voor de wat donkere hoeken. Deze plant heeft namelijk niet veel licht nodig en ook water hoeft hij niet zoveel te hebben. Gaan de bladeren wat hangen, dan heeft hij dorst. Deze plant kan wel drie meter hoog worden, dus je ziet hem zeker niet over het hoofd op kantoor. Doordat de bladeren hoger op een stam zitten, blijft de plant wel luchtig.

 
3. Rhapis palmen

De Rhapis palm, ook wel stokpalm of bamboepalm genoemd, kan ook heel goed zonder al te veel licht en is makkelijk te verzorgen. Deze plant kan ook flink groeien en omdat hij wat voller is, is deze plant ideaal om bijvoorbeeld als afscheiding te gebruiken en zo wat privacy te creëren.

 
4. Spathiphyllum

Wil je ook bloemen in je plant? Dan is deze lepelplant een goede optie. Met zijn witte bloemen heeft deze plant een rustige en sierlijke uitstraling. Als hij water nodig heeft laat hij dat goed zien door te gaan hangen. Eenmaal een slok op, staat hij er weer perfect bij.

 
5. Chlorophytum comosum

Deze plant, ook wel graslelie genoemd, is een vrolijke plant om zien met zijn gekrulde sprieten en groen en witte kleur. Mocht jij of een collega er zin in hebben; uit deze plant groeien witte bloemen wat vervolgens weer nieuwe plantjes worden. Als je deze afknipt en in een laagje water wortels laat schieten, kun je hem vervolgens in een nieuwe pot met aarde zetten. Zo bereidt je dus je urban jungle op kantoor heel makkelijk uit. Deze plant staat leuk in een pot, maar kan je ook goed ophangen.

 
6. Wout is alles behalve een gewone kamerplant.

Hij is een BOOM voor binnen en daarmee dé groene eyecatcher in elk interieur. Wout’s stam is massief, zijn bladerdak altijd overweldigend en zijn kroon tussen de 2.0-2.1m hoog.
Wout draagt bij aan jouw gezondheid. Zijn machtige bladerkroon neemt schadelijke stoffen op uit de lucht en geeft er zuivere zuurstof voor terug. Ook reguleren de grote bladeren de luchtvochtigheid in huis. Zo verbetert Wout het leefklimaat in huis of op kantoor, dag in dag uit. Wout’s krachtige stam maakt hem oersterk. Door de opgeslagen voedingstoffen in zijn bast kan hij maandenlang zonder water en heeft daarom maar 3x per jaar water nodig.

Verantwoorde planten koop je onder andere bij:
https://www.sprinklr.co
https://fair-flora.com/
https://www.ogreen.eu/nl
https://www.wout.eu

Zo pasten we dit toe

bij Romy

Inspiratie

voor jouw interieur

About me

Persoonlijk woon- en interieuradvies: van vraag, naar wens, naar ontwerp, naar een thuis. Samen met jou realiseer ik jouw thuishaven!

Geen interieur volgens een trend of stijl. We onderzoeken samen wat écht bij je past, ik ontwerp vervolgens op basis van jouw natuur en leefgewoonten. Daarbij haal ik graag de natuur in huis d.m.v. biophilic design én help ik bij het maken van bewuste keuzes in je interieur. Een gezond huis met natuurlijke materialen. Omringd door spullen waar je om geeft, die je waardeert, je inspireren en jouw verhaal vertellen. Een thuishaven waar jij kan opladen en ontspannen.

Ik geloof erin dat een gezonde en inspirerende thuisbasis, een positieve impact heeft op jou, je omgeving én het milieu.

Download gratis

visualisatie

Alvast een fijne start maken met jouw interieur transformatie? Download de gratis visualisatie die je begeleid naar de essentie van jouw interieur.